I går skrev jeg lidt om Time Management – styr din tid, opnå og nå hvad du vil – og hvor vigtigt det er for mig, selv at bestemme hvad jeg bruger min tid på, hvordan og hvornår. Jeg lovede at lægge en liste ud her i weekenden, med nogle af de ting der virker  for mig, og i stor grad er medhjælpende til at jeg kommer hen til hvor jeg sætter min kurs. De kommer her, jeg håber at du kan bruge dem ❤
  1. Del din dag op i intervaller, eksempelvis i 20-minutters intervaller og maks 45-minutter
  2. Hold korte pauser, læg dig evt ned i 5 eller 10 minutter, du behøver slet ikke at falde i søvn. Denne øvelse booster min energi helt enormt meget
  3. Sæt stramme deadlines, for at nå mere og nå det til tiden
  4. Planlæg flere dage frem i tiden
  5. Vær altid alert og klar til at ændre på noget i sidste øjeblik. Hvordan bliver du det? Det gør du ved at beslutte dig for det. Det er nemlig ikke noget der kommer lige let til alle. Den kunnen vil spare dig for utrolig meget tid.
  6. Luk distraheringer ude eksempelvis ved at slukke både ringe- og vibration på din telefon. Mute din computer. Hiv stikket ud – også på din eventuelle ringeklokke derhjemme, hvis du evt arbejder hjemme fra. Luk døren. Eller dørene. Vær lidt kold. Men selvfølgelig med måde. Jeg plejer at mute min computer og kaste et lyn-hurtigt blik op til højre, når nye beskeder eller mails går ind. Kan det vente, lukker jeg fuldstændig af igen mindre end et sekund efter at jeg har kigget og er back on track i forhold til det jeg var i gang. Denne øvelse er svær, det har taget mig meget lang tid at få den inkorporeret og den tager meget energi, fordi du egentlig lægger alt dit fokus op i højre hjørne når en besked rykker ind – og øjeblikket efter bruger masser af energi på at tvinge dit fokus helt tilbage til hvor du var. Det er forstyrrende, men kan være nødvendigt, hvis man f. eks er én som man skal kunne få fat i. Et alternativ er self at ‘melde sig ud’ i de intervaller hvor man har besluttet, at man 100% fokuserer på en given opgave. Men det kan jeg personligt desværre ikke få lov til, der er forskellige personer i løbet af min dag, som skal kunne få fat på mig. Og så kan der jo også altid ske noget. Så jeg vil også gerne være sikker på at jeg ser en evt besked med det samme.
  7. Sæt en alarm/ur til at ringe, når den tid du må bruge på noget, er brugt
  8. Giv dig selv plads til at komme ud i naturen minimum 30 minutter hver dag, helst alene. Dette giver mere energi, ro og virker healende. Det har du brug for, for at kunne overholde stramme deadlines
  9. Giv dig selv tid til at tænke – sæt decideret tænke-tid af. Og find ud, hvordan du tænker bedst? Jeg får eksempelvis masser af nye ideer og struktureret en masse af det jeg skal, hhv når jeg stryger og når jeg løber. Så altså også sørge for tid til at tænke over tid. Og de andre ting du skal have tænkt over.
  10. Selvfølgelig huske at sige nej til at bruge tid, når det er nødvendigt

Få 5 klassiske mad- & vin par,

der virker hver gang

Når du tilmelder dig, tilmeldes du også mit nyhedsbrev🥂

Scroll to Top