Det er ingen hemmelighed at jeg (stadig) lever et liv lidt i overhalingsbanen, hvor alting går så stærkt, at jeg har virkelig svært ved selv at følge med. Forleden, dvs sidste uge da jeg jo rent faktisk sad ned i forbindelse med Brunello-ugen, og ligefrem havde tid til at nyde mad, vin og selskab, sagde min veninde til mig (hun har altid mange formanende, men kloge, ting at fortælle mig, når vi endelig ses –  helt sikkert en ekstra storesøster ❤️ – og formanende, men jeg ville ikke være dem foruden):

– Jeg forstår det ikke helt, Jennifer (needless to say, hun arbejder selv min 60-70 timer om ugen, er karrierekvinde og helt oppe på øverste række i business-hierarkiet)

– Det er som om at du bare  lægge nye projekter ud, hele tiden, hele tiden og konstant. Hver gang du lige er ved at være færdig med noget, så tonser du videre og så er der i hvert fald to hvis ikke tre nye skibe, som du sætter i søen. Og projekterne bliver jo ikke mindre, de bliver større og mere omfattende for hver gang. Er det nødvendigt? Du er altså nødt til at huske på, at du både skal passe på dig selv, dine børn, din forretning osv. Men du har altså også en mand, som du simpelthen er nødt til også at passe bedre på!”. Ja. Hun holder meget af Gildo også…

Hun er klog, min veninde, jeg ved det godt.

Men nu er jeg jo ligesom i gang med alle de her projekter, og hvad gør man så, når det virkelig går så stærkt?

3 ugers studie, dommer, rejse, middag og vinræs

I skrivende stund er jeg i fuld gang med at læse til eksamen. Næste uge, dvs om præcis en uge fra nu, sidder jeg også og læser til eksamen, eller kind of, der er jeg i Verona hvor Vinitaly International Academy’s Italian Wine Certification course går i gang. Det varer fra fredag d. 29. marts til 2. april. Og nej, jeg har ikke haft måneder til at læse op, dels som jeg havde lovet mig selv at have sørget for og dels som i den grad er nødvendigt. Jeg startede med at læse op i mandags…. Og det er jo ikke fordi jeg ikke har mit almindelig ‘day-job’ ved siden af, som også skal passes

Fra onsdag d. 3. april til fredag d. 5. april, begge dage inklusiv, er jeg på som dommer alle dagene, hele dagen, for 5 Star Wines – det er mit første år, jeg glæder mig for vildt. Men jeg ved også at jeg kommer til at sidde side om side med jeg ved ikke hvor mange Master’s of Wine og øvrige sparker-bagdel seriøst vin professionelle individer. Så kommer lille mig der – Hej-hej, der er sørme lige en lille plads dér til moi, også… Uha, jeg glæder mig da, er vildt spændt og kan selvfølgelig finde ud af hvad jeg skal – ellers havde jeg jo heller aldrig fået dette job – meen, man er alligevel temmelig ydmyg når samtlige i lokalet er langt, langt længere fremme end en selv.

Lørdag d. 6. april er der Opera Wine – By Invitation Only & an event not to miss out on. Det er her at WineSpectator, Vinitaly og Stevie Kim byder velkommen til Italiens 100 bedste vine 2019, ifølge Wine Specatator. Jeg har sat et billede, som jeg har lånt af Vinitaly International, ind af dem herunder (de blev annonceret i november sidste år)

Dagen plejer at starte med pressemøde fra 11.30-12.30 hvor forskellige vip’s går på talerstolen. Er der nogle der virkelig har skillet sig ud ifm Vinitaly International Acadamy’s Wine Certification course, som stoppede tidligere i pågældende uge, vil disse blive hevet op på talerstolen og præsenteret. Efter pressemøde, mega lækker Walk-Around-Lunch, naturligvis med masser af vin hvis man vil og masser af mulighed for Networking, og så står de 100 forskellige bedste vine med producenter klar til at præsentere i et kæmpe stort, smukt showroom, med jeg ved ikke hvor mange meter til loftet, i bygningen hvor det hele foregår; Palazzo della Gran Guardia, lige i hjertet af romantiske Verona på Pizza Bra

Søndag d. 7 til onsdag d. 10. april går det endnu, endnu mere løs, OMG – er du klar over hvor meget man skal nå på de dage? Her er alle indenfor vin som gerne vil noget, som er noget og som bliver til noget, til stede – og det gælder på begge sider, dvs både vinproducenter som showcaser deres vine, importører, brand ambassadører, restauratører, vinfolk, influenter, samtlige presse- og medie huse med mere, hvis jeg skulle have glemt nogle – her skal der smages vin. Indgås nye samarbejder, Laves aftaler. Projekter. Small-talke. Hygge, grine, ikke blive for træt og vupti, i løbet af et snuptag, så er det hele overstået igen. Jeg glæder mig til det hele og kommer i tanker om de mange forskellige vinseminarer der udbydes, uhh, de er altså også mega spændende. Det er svært at vælge hvad man skal bruge de få timer på, som man har til rådighed

3 ting (og nok snarere 4) som booster din energi, når du skal yde ekstra

Så yderligere 3 ugers heat er gået i gang – jeg sidder jo allerede nu og studerer som en vanvittig. Og for det ikke skal være løgn, skal vi lige et smut til Rom på søndag, forbi vores hus mandag hvorfra vi kører til Milano og tirsdag er vi tilbage i København! Ahrmen altså..

Man bliver lidt træt. Og lidt brugt. Når tingene er så hektiske som nu, er de tre aller-aller vigtigste ting, som bare MÅ og SKAL være i orden, for at man kan det hele, følgende:

Og, jo de er simple, men svære at respektere i al deres simpelhed? – Ja!

Mad

Det er af afgørende betydning, når man skal præstere ekstra og virkelig spænder sig selv hårdt for, at man sørger for at den mad man spiser, dels er af høj kvalitet, dels er sund, dels er nok og dels er varieret – det er det selvfølgelig altid, men altså endnu mere when things get rough. Både for at have nok energi til at kunne stå distancen og absolut også fordi at man hurtigt kan dykke ned i slikskålen eller gå i kagedåsen, når man pludselig går sukker- eller saltkold, fordi man ikke har fået planlagt sin kost godt nok. Og når man er dér, kan man hurtigt få ondt af sig selv – det er jo også hårdt, at være mig! Det er da også synd for mig! Jeg har da om nogen, med det jeg præsterer, lov til at spise løs af alt det her lige nu, fordi nu har jeg også netop fået gjort det ene, det andet og det tredje!

Nej. Siger jeg bare. Nej.

Den går ikke. Det bør den i hvert fald ikke. Gør du det, kommer du nemt på endnu galere veje. Kommer til at spise mere – og usundt – end hvad godt er. Og så står du efterfølgende med alle dine talenter, og går i stedet for at rose dig selv for hvad du har fået gjort, igang med at fornærme dig selv med dumme sætninger, som måske kan diktere hvor lidt rygrad du jo nu pludselig synes at du har! Hvor latterlig du er!… Du er jo for langt ude! Ja.. Det er ikke for småbørn, hvad man går og udsætter sig selv for af grimt taler…

Kommer du dertil, får du det naturligvis dårligt med dig selv og det smitter i den grad af på den energi du har brug for, for at brillere. Og den smitter jo også af på dine kære og dine omgivelser, altså. Hvad har de dog gjort dig? Spis ‘ordentligt’, så du kan være god mod dig selv og dine

Jeg planlægger selv et stykke tid i forvejen 1) hvad jeg skal have arrangeret af mad 2) hvordan jeg kan få fat på nogle af de madvarer, jeg ved er vigtige for mig når jeg skal kunne køre langt på literen og eksempelvis er i udlandet 3) hvor mange restaurant- og vinbesøg min krop og min feel-good-med-mig-selv (udover pengepung, selvfølgelig) kan klare. Det plejer at være en ret god strategi. Og hvis jeg så ‘falder i’ en gang i mellem, gør det virkelig ikke så meget. Jeg skal jo bare tilbage til min køreplan. Det er klart at jeg jo sørger for at der også er plads til lækkerier – vær det chokolade, kiks, bolsjer, lakridser eller hvad det nu måtte være. Jeg er jo heller ikke hellig og har endnu ikke lært at gå på vandet!

Søvn

Siger det bare – og du ved det, få din søvn! Bare få din søvn. Hvor mange timer har du brug for, for at fungere optimalt? Hvis du ikke ved det endnu, er det første skridt. Du skal indrette dine dage, så du får den søvn du har brug for. Punktum.

Træning og natur

Ahhh, bare tanken om en gåtur ud i naturen, uh det er er en rar tanke. Jeg sidder jo her og skriver og skal videre med mine studier, sådan lige nu og her, og kan mærke hvordan mit sind lysner ved tanken om at få tid til at komme ud at gå en tur!

Når man skal præstere ekstra, er træning og en tur i naturen blandt ens bedste venner. Det kan være bøvlet med træningstøj, når man er væk længere tid. Men du kan jo tage 2 eller tre sæt med, købe noget vaskemiddel og skylle op, så det ikke ligger og får lov til at lugte i dagevis.

Giv dig selv minimum 30 minutter i naturen. Om det så er en kombineret rask gå- og/eller løbetur. Eller om du både får tid til at komme ud og gå lidt og mærke vinden, solen, regnen, eller hvad det måtte være, og får cyklet, gjort gymnastik eller hvad du mest er til, på hotellet udover at komme ud i naturen, det er ikke så vigtigt. Hvad du vælger. Bare du får lagt tid ind i dit program til 1) at komme ud i naturen og 2) holde din træning ajour

Jeg gør selv det, at jeg går eller cykler fra mit hotel til hvor jeg skal være. Det er 3 km hver vej, har jeg set. Og så veksler jeg mellem 20 minutters styrketræning eller yoga om morgenen inden hele cirkuset går i gang.

Sex…

Sidst, men absolut ikke mindst. Tid til sex og intimitet med den du elsker, bør du altid prioritere. Sex vil alle dage gøre dit liv lettere, sødere, dejligere, gøre dig mildere, gladere og give til energi-kontoen 💝

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Få 5 klassiske mad- & vin par,

der virker hver gang

Når du tilmelder dig, tilmeldes du også mit nyhedsbrev🥂

Scroll to Top