– på Catalansk, og det er ikke som i Spanien-catalansk, det er en specialitet fra Sardinien og én af mine absolutte gude-yndlings spiser. Her får du opskriften, den er så let og enkel at alle som tør koge en levende hummer kan lave den Til to personer: 1 hel levende – helst dansk – hummer 1 bundt selleri 200 gr lækre tomater, gerne San Marzano, Pachino eller Datterino 1/2 salat løg 2-3 spsk hvidvinseddike (evt mere eller mindre efter smag og behag) 3-4 spsk rigtig god oliven olie Extra Vergine 1/2 citron Salt og peber Sådan gør du Sæt vand til at koge i en gryde, der skal være nok vand til at dække hele hummeren. Når vandet koger, lægger du den levende hummer i. Ikke salte vandet. Kog ca 12-15 minutter afhængig af hummerens størrelse. En hummer på omkring 5-600 gram har ikke brug for mere end 12 minutter. Èn på omkring 800 gram kan godt klare 14-15 minutter Tilberedning af salaten: Rens selleriet, vask tomaterne og skræl salatløget, skær det hele i skiver og hæld op i skål. Tilsæt hvidvinseddiken, olivenolien, saften fra citronen og smag til med salt og peber. Når hummeren er kogt færdig, skal den køle helt ned. Når den er kold skærer du den i midten, mellem benene med ryggen nedad. Tag nu hummerhalerne ud og skær i små medaljoner. Læg i salaten, vend dem rundt og lad stå og trække en halv times tid et voila! You’ll love it. Sæt et rigtig godt glas hvidvin til, der er virkelig meget der står distancen her. Jeg nyder selv gerne let fadlagret Chardonnay, New Zealandsk Sauvignon Blanc og meget gerne hvide fra Campania lavet på Falanghina. Kan du få fat i Marisa Cuomo’s Fiorduva (lavet på Fenile, Ginestra og Ripoli) er du klar til et Match made in Heaven

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Få nyheder fra

Jennifer Russo

direkte i din indbakke

Scroll til toppen