– Lyder måske for godt til at være sandt? Men nej… Jeg er levende bevis på at det er vældig sandt   Skal vi give os selv lov til en ekstra ugentlig fridag? Penge er dejlige, de er very nice to have. Men uden kærlighed, ømhed, nærvær og tilstedeværelsen af sig selv og dem man elsker, kan de være fuldstændig lige meget. Min mand har de sidste fire år talt om, at han synes at vi skal lukke en ekstra dag om ugen inde på restauranten. Som det er nu, har vi åbent mandag til lørdag og kun om aftenen. Det kunne da være rart, jo jo, meeen, det er da liiige en ordentlig udskrivning, if you know what I mean! En klog sjæl sagde forleden; jamen, tror du stadig at I vil kunne betale Jeres regninger, hvis I holder en ekstra fridag? Tjaah. Det kan vi vel nok godt. THEN WHAT TF ARE YOU WAITING FOR!!! – spurgte han.. pænt… Øh, nårh ja… Jeg tror sgu vi gør det. Vi lukker en ekstra dag om ugen. Shit! OmG Jeg havde altså ikke lige tænkt/set det på denne måde. For jeg kom i tanker om hvad dennesens kloge sjæl, som vi kender, sagde, netop nu som jeg sad og skrev. Det sørme som om der sker en lille åbenbaring Det tog jo så lige den tid det tog af skrive det jeg skriver her. Plus 4 år. Hold fri og forøg omsætningen For lidt over 4 år siden havde vi åbent 6 aftener om ugen, og 4 af dem også til frokost. Altså inde på restauranten. Dét med at køre 6-dages arbejdsuger og være på ufattelig mange timer om dagen, havde vi været vant til i årevis. Men så var det at MOI satte hælen i, og insisterede på at vi kun skulle holde åbent 5 dage om ugen og helt droppe frokosten. Det blev indført. Ved samme lejlighed lovede Gildo og jeg også hinanden at vi ville give den fuldt gas. Så simpelthen give alt hvad vi havde i os, for at få vores lille biks til at fungere. Og fungere godt. Det må siges at være lykkes. Siden har jeg læst forskellige historier om virksomheder der effektiviserer ved at lade personalet arbejde 2-4 dage om ugen. I Sverige mener jeg at have læst noget om at man er nede på 33-timers uger – er det mon rigtigt? Well, anyway. Det handler om at øge kvaliteten. Af folks liv og glæde – livsglæde = Velvære = Indsats = Effektivitet. Jeg har læst mig til at der er virksomheder som omsætter for det dobbelte på langt færre timer end dem de plejede at bruge, på hvad der ville svare til ’det samme stykke arbejde’. Og jeg har jo også selv prøvet det på egen krop. Skåret pænt ned i antallet af åbningstimer, hvorefter vi klart har forøget vores samlede omsætning. Så hvis vi lukker en ekstra dag… Altså, hvis vi lukker, betyder det jo ikke ligesom at vi kommer til at arbejde en almindelig fuldtidsuge alligevel, det er jo ikke fordi at vi er dovne! Vi er jo på fra ca 9 om morgenen til ca 24/01 om natten. Det bliver da alligevel til 15-16 timer om dagen. Gange fire dage. Så min. 60 timer om ugen. Well Sagen er vist afsluttet Vi må hellere se at få lukket tirsdag aften også. OmG. Er alligvel ikke helt klar til det… Altså. Men jeg tror at det er nødvendigt. Nødvendigt for kærligheden og nærværet. Penge er ikke alt. Jeg må tage mod til mig. Og gøre det. Vi gør det! Vi gør det sgu. Jeg er klar – i hvert fald så klar som jeg kan mærke at jeg kan blive. Let’s do this! Jeg glæder mig til at fortælle min kære mand, at han har overbevist mig. Kryds fingre for os

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Få 5 klassiske mad- & vin par,

der virker hver gang

Når du tilmelder dig, tilmeldes du også mit nyhedsbrev🥂

Scroll to Top