I Love My Job

Hjem » I Love My Job

 

I morgen tidlig tager vi afsted igen, vi skal til Toscana hvor den årlige Benvenuto Brunello afholdes, så der godt gang i strygejernet

Vi skulle egentlig allerede have været afsted i torsdags for at kunne være med til Anteprima’en som startede i fredags, men vi har også, som vanligt, været med i madfestivalen Dining Week. Og med restauranten stuvende fuld og flere seats var vi nødt til at blive i Kbh. Det er ok, vi kommer med næste år og det vil jeg til gengæld glæde mig helt vildt til.

Det vil faktisk være min første gang at jeg kommer med til Anteprimaen – Benvenuto har jeg været med til masser af gange. Men ‘Anteprima’ er forbeholdt presse og særlige vinfolk😍. Og i 2020 frigives Brunello’ens årgang 2015 som er et gudeår. Virkelig en fantastisk årgang, så det bliver en fantastisk debut. Og ikke nok med det har vi planer om at lave noget helt ekstraordinært her i Kbh i forbindelse med vores årlige Brunello uge, som vi kører hvert år i uge 11 i marts. Jeg kan dog desværre endnu ikke løfte sløret for hvad. Håber så meget at ambitionen lykkes, så jeg forhåbentlig kan få fortalt hvad vi pønser på i løbet af de næste måneder.

Benvenuto Brunello

Hvert år fejres frigivelsen af den seneste Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Sant’Antimo samt Moscadello. Brunello-vin frigives 5 kalenderår efter høsten, hvilket svarer til ca 4 år og 2-3 måneder efter alle druerne er kommet i hus. 2014 har virkelig været et vældig svært år for rigtig mange af producenterne, hvor flere helt har valgt at lade være med at lave Brunello 2014.

Og hvad sker der så med druerne? De bliver ikke bare smidt væk, men til gengæld brugt til noget andet. Det kan for eksempel være at producenten opgraderer husets Rosso di Montalcino og altså så laver denne vin med de druer som oprindelig skulle have været brugt til Brunello (Rosso-marker og Brunello-marker er forskellige), men det kan også være at producenten sælger mosten videre til anden side.

Januar måned har været en velsignelse, hvor jeg virkelig har kunne slappe af uden noget som helst rejseri, jeg har nydt hver en dag at vi har sovet hjemme. Men nu er rejseriet startet igen – vi burde faktisk også både have været til Anteprima på Chianti og Barolo som har været afholdt de seneste uger, men når man som vi også har restauranten herhjemme, hvor folk forventer at vi også rent faktisk selv er til stede, så kan man bare ikke være med til det hele. Næste søndag er vi hjemme i dejlige Kbh – det glæder jeg mig så meget til, at det virker lidt bizart  – jeg fatter ikke helt hvorfor jeg så gerne vil være hjemme i stedet for at rejse rundt i den store vide verden – det er nok bare en periode!  – Mit halvbizare nostalgi-halløj til trods, glæder jeg mig alligvel sørme også rigtig meget til at komme til Montalcino de næste dage og blive klog på rigtig meget 2014, som jeg selvfølgelig skriver om herinde i løbet af næste uge.

Og i næste måned skal jeg til Verona og er væk i små 14 dage -det bliver altså også fantastisk! Det bliver da hårdt, jeg skal jo op til eksamen igen i ambitionen på at blive den første italienske vin ekspert i Europa, men jeg skal jo også være dommer for 5 Star Wines – The Book. A-jaj, det glæder jeg mig altså for vildt til 💓

Senere på året skal jeg blandt andet til Sicilien, hvor jeg er inviteret til at komme med i et andet dommer panel. Og der er en god håndfuld konsortier jeg også skal have besøgt. Jeg glæder mig især til når vi inden længe tager til Emilia Romagna. Og der er endda mere endnu på programmet – og det handler altsammen om mad, vin og rejseri. Arhmen altså, Afterall, I Do Love My Job

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Scroll to Top