Èn af de antipasti mange af vores gæster har været vilde med inde på restauranten, er også en af mine egne yndlinge. Her får I opskriften – brug retten som snack/aperitif-food eller som forret, det er let og hurtigt at lave
4 personer
4 – 8 friske kammuslinger (4 hvis du bruger dem som snack og 8 hvis du bruger dem som forret)
25 gr ørredrogn
4-8 stk kartoffel- eller rodfrugtchips (det bruger jeg selv, på restauranten bruger vi artiskok. Når jeg køber chips køber jeg ‘go pure’)
1/2 knoldselleri
Purløg
2-3 spsk oliven olie extra vergine
S/P
Sådan gør du
Steg kammuslingerne på varm pande med 1 spsk olivenolie, til de er let gyldne på begge sider. Lad derefter køle af
Skræl dit knoldselleri-hoved og del i to (den anden halvdel kan du evt ovnbage og bruge som tilbehør til en hovedret), skær i mindre stykker og kog det til stykkerne er møre. Lad derefter køle en smule af, så det ikke er brændvarmt at have med at gøre. Nu skal du nemlig blende stykkerne med 1-2 spsk oliven olie extra vergine, tilsæt en lille smule salt og peber (meget lidt) og når du er ved at have blendet det hele, tilsæt lidt vand medens du stadig blender, for at få en lind creme. Jo mere vand du tilsætter, jo tyndere bliver cremen
Find et passende fad frem og placer en 20-25 cm stribe knoldselleri creme på langs og læg derefter 4 stk kammusling med passende mellemrum. Top med ørredrogn og hak lidt purløg som du lægger ovenpå. Placer så en kartoffel- eller rodchips øverst og pynt med et 3-4 cm langt stykke purløg
Følg med mig på
Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen