Kun til låns

Hjem » Kun til låns

 

19 år… Fylder denne lille trold i dag. My baby boy… Han føler sig nok ikke så meget trold mere 😍 Hvorfor går det så stærkt og hvorfor ved vi først hvordan vi skulle have gjort når tiden føles udløbet og man har måtte aflevere dem tilbage til dem selv – ‘igen’?

Ja, I know, vi gør jo alle vores bedste og det er nok præcis det der er meningen med livet. Men der er sørme meget jeg gerne ville have lavet om, hvis jeg bare havde været klogere og vidst hvad jeg ved i dag.

Måske er det alligevel ikke så meget jeg ville gøre anderledes… Jeg ville ‘blot’ have ventet med at gøre karriere. Og være gået på pyt-skole inden jeg fik børn, så jeg havde lært at sige ‘pyt’ alle de gange jeg har skældt ud, især, da børnene var små. Måske over stress? Måske over … ? Nej du, der er sgu ikke rigtig nogen dårlige undskyldninger. Det er muligt at skæld ud skyldes stress, men det er ikke en undskyldning. Vi voksne skælder alt for meget ud på vores børn.

Jeg har spurgt ham om det, min yngste søn. Om jeg skældte for meget ud? Dvs jeg har sagt til ham, at jeg ved at jeg har skældt for meget ud, og at det ikke burde have været sådan.

Samtlige gange jeg har taget emnet op, har han svaret, ‘mamma, du var lidt skrap nogle gange, men jeg synes ikke at du har skældt så meget ud’. ‘Det er jo vigtigt at man bliver opdraget så man ved hvordan man skal opføre sig’… Well, skat. Jeg har skældt for meget ud. Været alt for optaget af at du skulle ‘forstå hvordan man opfører sig’. Været alt for meget på arbejde. Kommet alt for sent hjem fra arbejde og puttet dig alt for lidt. Og nu er du din egen. Tiden er gået og jeg har allerede i nogle år kun kunne krydse fingre for, at jeg alligevel nåede at give alt det vigtigste videre til dig, fylde dig op med kærlighed og huske dig på, at du altid er meget stærkere end du aner.

Huske dig på, at du er en ener. Med et kæmpe hjerte, øm, kærlig, omsorgsfuld, opmærksom, udstyret med solide vigtige grundværdier og så oprigtig interesseret i de mennesker du har omkring dig. Behandler folk med respekt. Forståelse og imødekommenhed.

Og nogle gange er du også (røv-) irriterende… Det er du heldigvis ikke i øjeblikket 😍 Og i aften skal vi fejre dig. Hele familien kommer… Hvor skal vi bare smask-forkæle. Og damn du er en snack, skat.

Scroll to Top