Nu får I opskriften – den hurtige udgave, alle har jo så travlt nu om dage! – der er rigtig mange som spørger til hvordan vores ‘melanzane alla parmigiana’ laves, inde på restauranten. Det er faktisk oprindelig Gildos mors opskrift, som nu igennem tiden er lavet af en del forskellige af vores kokke. Ham der laver den lige nu har alle dage været den bedste, lige efter Gildo, naturligvis 😍
Opskrift til 4 personer (denne opskrift blev også bragt i Gastro da de skrev om os i oktober 2018)
4 auberginer
500 gr tomat
200 gr revet parmesan
250 gr mozzarella skåret i skiver
500 ml solsikkeolie
2 spskf oliven olie e.v.
Salt
Peber
Basilikum
Hæld 500 gr tomater i varm kasserolle med 2 spskf oliven olie extra vergine. Lad koge i 15 minutter, smag til med salt og peber
Skær auberginerne i fine skiver på langs. Dybsteg i solsikkeolie, lad dryppe godt af
Placer et lag med auberginer i ovnfast fad. Så et lag med tomatsauce. Så et lag med mozzarella og sidst et lag med parmesan. Start forfra og gør i alt det samme 2-3 gange, afhængig af ønsket højde.
Bag i forvarmet ovn på 180° i 15 minutter
Lad meget gerne stå natten over, så den samler sig. Sådan opnås det bedste resultat. Men du kan også servere med det samme, den vil dog være mindre fast.
Skær i pæne mindre stykker, gerne med form enten rund eller firkantet. Pynt med basilikum og eventuelt en parmesan flage (parmesan flage er let at lave, smelt lidt revet parmesan på en pande og just det begynder at samle sig og blive en smule gyldent, tager du panden af bluset og får lirket det nu flade stykke af parmesan (flage) af panden. Læg på bagepapir og skær i den størrelse og form, som du vil pynte med).
Følg med mig på
Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen