På trods af at fransk-fødte Michelin Guide, i sin oprindelige form som en guide for bilister, har været til stede siden 1889 og siden efter 1. verdenskrig i 1920 såede sine rødder som fine Dining mad guide i Paris – og siden 1936 har fungeret i sin nuværende form som rekommendations-guide (med de relativt få forskellige anerkendelsessymboler der gives) til gourmeter og forkælelses-ivrige sultne sjæle – hersker der stadig stor tvivl om hvad det vil sige for et sted, at være i den lille røde; Michelin-guiden.

Michelin-anerkendelser

Et sted som har fået en anerkendelse af den røde Michelin-guide, er et Michelin-sted. Det kan være en Michelin-restaurant eller et Michelin hotel eller overnatningssted. At være hhv Michelin-restaurant eller hotel, er ikke begrænset til at have fået stjerner. Som mange fejlagtigt tror.

I den røde Michelin guide gives følgende udmærkelser:

Udover disse, bruger guiden en række yderligere tegn, som eksempelvis fortæller om et sted har swimmingpool, parkering, kørestolsadgang med mere.

Lad mig forklare på dansk

I det første afsnit forklares at der gives symboler for komfort; hoteller kan få fra 1-5 huse, endvidere kan et overnatningssted/hotel få et enkelt delvist hus. Jo flere huse, jo mere komfortabelt er overnatningsstedet/hotellet

Så er der bestikkene. Også her gives fra 1 til 5; jo flere sæt bestik, jo bedre er komforten

I det efterfølgende afsnit forklares at der endvidere kan gives premieringer/awards. Her kommer stjernerne og Bib Gourmand ind i billedet

Tre stjerner gives for et helt ekstraordinært køkken, som er en rejse værd

To stjerner gives for excellent køkken, som er en udflugt værd

1 stjerne gives for høj kvalitetskøkken, dette er et stop værd!

En Bib Gourmand gives for good quality and good value, så altså god kvalitet for pengene

Til sidst kommer de ekstra premieringer 

Er et hotels huse røde, betyder det indenfor kategorien at det er endnu mere komfortabelt end når de blot er sorte

Samme gør sig gældende for bestik

Er der et sort symbol med en lille fugl på en gren, betyder det at overnatningsstedet/hotellet er et stille af slagsen (og ofte ikke egner sig til støj, fest og ballade og sågar børn). Er symbolet rødt, er stedet endnu mere stille

Er der en vinklase, betyder det at stedet har en hel exceptionel vinliste

Det betyder således

Ethvert etablissement som bliver nævnt i Michelinguiden, være det sig med stjerner, Bib Gourmand, bestik eller huse, er altså et Michelin-sted.

Good to know

Den lille røde’; Michelin-guiden er ejet af Michelin Group som udover at levere verdens førende guides samt øvrige guides til byer/regoner og lande kaldet ‘de grønne guides’, blandt andet også stadig er førende indenfor dæk, ejer af verdens største online restaurationsbooking platform (Bookatable) og siden 2015 førende indenfor 3D metal print

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Få nyheder fra

Jennifer Russo

direkte i din indbakke

Scroll til toppen