Side hustling – bliv din egen boss

Hjem » Side hustling – bliv din egen boss

 

Er det legitimt at sige at jeg fylder 42 om mindre end en uge og at jeg indtil for ca tre minutter siden, altid inderst inde har tænkt – og ikke sagt det højt før netop nu – at det da når alt kommer til alt, alligevel er liidt looser-agtigt ikke at vide hvad man vil, når man bliver stor!

Altså, maks når man bliver omkring 25, så må man da vide hvad man vil. Og det er da klart alt for sent. Det var da for dårligt at man ikke fandt ud af det, da man var i slutningen af teenage-årene, og maks da ind i starten af tyverne. Og så når man 25. Og det hjælper jo ingenting, man fatter stadig nada! Og mon ikke man så opgivende trøster sig selv med, at man nok finder ud af det… Hen ad vejen. Måske næste år. Måske når man når 30. 35. 40. Man bliver ved med at sætte grænsen op. Ok, just saying, jeg har altså selv fundet ud af hvad jeg vil nu. Jeg vil vin! Helt sikkert. Og jo, jeg har arbejdet med vin (og restauration) i 100 år, men det var s.. da ikke før for få år siden, at det endelig gik op for mig, at vin var min hylde. Fordi jeg vil da også ALT mulig andet! Som ofte slet ikke giver mening. I hvert fald for alle andre end mig selv! Så jeg har jo været nødt til at være ansvarlig. Voksen. Og indrette mig. Tænke konservativt. Ikke for mange slingrer dér i valsen, tak. Bare ligeud og med skyklapper, reeet op, ret ind, ti stille, og danke schön!

Side hustling – bliv din egen boss

Og så scroller jeg lige ned gennem news-feedet på LinkedIn og direkte ind i hende her, Nicaila Matthews Okome, som jeg har sat billede ind af både øverst og nederst på siden, sammen med link til videoen.

Hun holder en Ted Talk om hvad det vil sige at ‘side hustle’ (kender du ikke Ted, skal du gøre dig selv en kæmpe tjeneste og gå forbi ted.com, der er massevis af virkelig inspirationsrige taler). Eller rettere, hvordan man kan vælge at forstå termen, som har sine rødder i Afrika hvor betegnelsen i 1920’erne, fortæller hun, betød at der var noget bedragerisk over foretagendet. I 1950’erne blev ordet legitimt og brugt som betegnelse for et ‘ekstra job’.

Men ifølge Okome er ‘side hustling’ alt andet lige, så meget mere end et ‘ekstra job’. Fordi et ‘ekstra job’ er et job man tager fordi man er nødt til det, fortæller hun. Mens ‘side hustling’ er dét job man tager ved siden af sit rigtige job, fordi at man ikke kan lade være med det. Med andre ord er ‘side hustling’ det job der er drevet af ens passion. Og i ens passion finder man jo ud af, hvad man vil lave ‘når man bliver stor’. Og har man et rigtig job, som betaler alle de faste udgifter, er det da en super god ide, at ‘side hustle’ sig frem til, hvad man elsker at beskæftige sig med allermest. Så man først og fremmest lykkes med at bruge ca halvdelen af sin levetid på et job man er vild med. Fremfor at gå slukøret på arbejde dag ud og dag ind. Dernæst kommer at der hele tiden synes at være flere og flere af os, som gerne vil være vores egen boss. Og det er der jo ret god mulighed for at blive, hvis man netop følger sin passion.

Så side hustling får også den samme definition af mig, som Okome har fundet;

1) Opdag og lev din passion

2) Bliv din egen boss. Hvis det altså er dét du vil.

Dét var der ikke nogen der fortalte mig da jeg var lille. Og det var der jo så nok alligevel, nu jeg tænker mig om. Eller hvad? Måske. Men ikke pakket ind på denne måde. Kommunikation, formen og indholdet af det der bliver sagt, har endnu engang vist sig at have afgørende betydning. Selvfølgelig altid sammen med hvad man er klar til at modtage, lige dér hvor man befinder sig netop nu.

Så selvom det i realiteten er både banalt og logisk, har opskriften, på dét jeg personligt altid har stræbt efter og insisteret på, nemlig at finde vejen til og måden på at være min egen boss, med begrebet Side hustling fået en fin titel.

Følg linket her hvis du vil se videoen (3:30 minutter)

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Scroll to Top