Succes starter indefra

Hjem » Succes starter indefra
På denne tid i december, gør jeg altid op med året der gik. Mine tanker glider henover 365 dage og jeg filosoferer over så meget som mit sind kan huske, en øvelse man måske snarere burde foretage en gang om måneden i stedet for en gang om året. Det er et virvar af alt. Fra det dybe personlige til kolde kontanter Her er nogle af de tanker og spørgsmål som jeg stiller mig selv, og som hjælper mig til at prøve at nå en fuldere version af mine ønsker og drømme og, meget vigtigt, en bedre version som menneske. Det er min ultimative overbevisning, at enhver succes starter indefra i reflektionen over hvordan man kan gøre alting bedre Ud for hvert spørgsmål prøver jeg at svare mig selv og i parentes skriver jeg hvor eller i hvad jeg mener årsagen skal findes, såfremt jeg enten ikke har formået at gøre som jeg gerne ville – eller hvad årsagen kunne have været, såfremt jeg ikke skulle have formået at gøre som jeg gerne ville. Det er klart at mine tolkninger skal ses som personlige og ikke universelle. Svar på lignende spørgsmål hos andre skal derfor måske findes i andre årsager
 • Nåede jeg det hele? Hvis ikke, var jeg realistisk med mine målsætninger (for travl/uerfaren/ung)
 • Opførte jeg mig ordentligt? Hvis ikke, hvorfor? Hvordan kan jeg blive bedre (ydmyghed)
 • Når jeg blev sur, fornærmet og skældte ud, var det da nødvendigt? (stress, tarvelighed, mangl. ydmyghed, mangl. forståelse, ikke i sync med emotionel intelligens (EQ))
 • Var jeg nærværende? Hvis ikke, hvorfor? (stress, mangl. nærvær i eget jeg, uforløsenhed, egoisme…, ikke i sync med EQ)
 • Var jeg fair? Hvis ikke, hvorfor (mangl. forløsninger på gammel vrede)
 • Indrømmede jeg når jeg havde taget fejl? Hvis ikke, hvorfor (mangl. mental styrke)
 • Huskede jeg at sige undskyld? Hvis ikke, hvorfor (mangl. mental styrke)
 • Lærte jeg af lektierne livet stillede? Hvis ikke, hvorfor (fastspændt i gamle mønstre)
 • Var jeg der for dem der havde brug for mig? Hvis ikke, hvorfor? (stress, for travlt! fastspændt i gamle mønstre, mangl. mental styrke, egoisme, narcissisme (øv-årsager, men meget vigtige at indse))
 • Stod jeg distancen? Hvis ikke, hvorfor (for store krav)
 • Kunne jeg stole på mig selv? Hvis ikke, hvorfor (mangl. selvrespekt, selvværd, erkendelse og anerkendelse)
 • Kunne mine stole på mig? Hvis ikke, hvorfor (mangl. indsigt i hvad som trigger et agtsomt eller uagtsomt svigt)
 • Hvad kunne jeg have gjort anderledes? (tage alle disse spørgsmål op til revision tiere end 1 gang om året)
 • Hvad ville jeg gerne have nået (flere opgaver, mere udvikling både personligt og professionelt, prioritet af mere tid med mine kære)
 • Hvad stoppede mig i mine gøremål (vældig god øvelse med tjek af moods, læs 30 dages op- og nedture, styr på moods og stop tyven – altså lykke-tyven)
 • Tacklede jeg det som var sværest? Hvis ikke, hvorfor (mangl. mulighed for erkendelse, mangl. mental styrke…)
Og Hvordan tacklede jeg frygt? Jo ældre vi bliver, jo mere frygtsomme. Well, det er en proces. Som med ord er såre simpel; erkende at livet kan slutte om alt fra om lidt til om 100 år. Dvs være lykkelig over det der har været og lige præcis i dag. Hver dag. I real life er det nok noget af det sværeste. Jeg tror at det er umådelig sundt at tage et mentalt helhedstjek af sig selv, på denne måde. Men som sagt, måske tiere end en enkelt gang om året, hvis ikke månedligt så måske halvårligt eller en gang i kvartalet. Og måske ikke alle de dybe spørgsmål hver gang. De kan være hårde at svare på.
Scroll to Top