Dejlig mad, naboer og Brunello di Montalcino 2008, Biondi Santi

Hjem » Dejlig mad, naboer og Brunello di Montalcino 2008, Biondi Santi

About last night – neighbours, dejlig mad på restauranten & Biondi Santi 2008🍷❤️Det var vores nabo Jesper, som havde købt og gemt dette eksemplar af BS, til at blive nydt en særlig aften, med lige præcis os 🥰 Og allermest med Gildo.

Gildo er en af få i verden, som både nåede at besøge, nu afdøde Franco Biondi Santi, adskillige gange på gården i Montalcino. Nåede flere spændende vinsnakke med ham, fra op igennem 1980’erne. Og nåede derfor af flere omgange privilegiet, at kunne lytte til og lære af, Franco’s vinøse visdom fra manden selv. Et stort privilegium. Selv nåede jeg med Gildo ud på gården af to omgange. Det var ganske særligt🥰🍷

Hvordan var vinen? Den var, som ung BS er. Tilbagetrukket. Med næsen i sky og ret fornærmet over at blive åbnet så umenneskelig (som Franco ville have sagt) tidligt. I al dens arrogance og lukkethed, forkælede den os alligevel med netop dette. Den særlig grønne næse, som er så karakteristisk for ung BS. BS har en sjælden terroir-dreven genkendelig aroma. Som netop er grøn. Og på samme tid ‘lædret’. Jeg må naturligvis erkende, antallet af BS’er jeg har smagt. Overstiger ikke mere end maksimalt 15, og måske kun (min.) 10. Dvs, et eller andet sted mellem 10 og 15. Det ældste jeg har smagt, var fra 1980’erne. Men det var tilbage i 00’erne. Efterfølgende har det ‘ældste’ jeg har smagt, været 90’erne. Hverken det ene eller det andet har været klart. Til at blive trukket op og blive drukket. Jeg har ikke fundet nogle af de fantastiske smage og aromaer, dygtige vinprofessionelle rundt omkring i verden, har beskrevet.

Franco selv, er husket for at stå mere end fast på, at hans vine er 100-års vine.Især et par særlige og eksklusive smagninger af gamle årgange, giver ham ret. F. eks da Nicolas Belfrage MW (bl a kendt for vinbogs-mesterværket “From Brunello to Zibibbo” fra 2001), bedømte hans 1888 (ikke 1900. 1888) til at være “…Muscular, strong and tannic, but with plenty of fruit to back it up” (fra Decanter artikel af Stephen Brook).

Men nåede vores 2008 i går aftes så at åbne sig, bare en lille smule? Den nåede at lade os opleve den gode syre. Flotte strukturelle komponenter. En smule frugt. Og vigtigst af alt, vi fik mediteret. Biondi Santi er meditation

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top