Akten lige inden et skønt måltid med et eller flere dejlige mennesker – Jeg elsker aperitif, især lyden af proppen når den tages af en flaske gode bobler.

Ordet ‘Aperitif’/‘Aperitivo’kommer af det latinske ord ‘aperire’ som betyder ‘at åbne’. Dvs åbne op for maven. Der er utallige aperitivo-muligheder, selv går jeg altid efter de tørre af dem, og næsten 10 ud af 10 gange, vælger jeg – bobler.⠀

Det anbefales at servere tør apertif, de tørre dråber skal nemlig være dem som åbner maven. Omvendt menes det at man skal være varsom med de søde dråber, de skal virke mættende.

Alt dette kan umiddelbart synes ulogisk, når vi ved at sukker hurtigt fylder os op og skaber en falsk mæthedsfornemmelse, sulten kommer nemlig hurtigt tilbage igen. Hvorfor så ikke starte med sød aperitif, man bør jo alligevel blive sulten relativt hurtigt efter – igen. 

Og en aperitif er jo også begrænset, som oftest et enkelt glas. 

Så hvor reelt er det egentlig, dét mange af os har hørt masser af gange; den tørre aperitif fylder os op, den søde mætter?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få nyheder fra

Jennifer Russo

direkte i din indbakke

Scroll til toppen