I dag er det International Carbonara Day! Festen startede 6. april 2017 og afholdes hvert år samme tid og sted, i sand C-19 stil, dvs virtuelt med masser af skønne billeder af retterne under hashtagget #carbonaraday.

Det var Italian Association of Confectionery and Pasta Industries (AIDEPI) og International Pasta Organization (IPO) som stablede International Carbonara Day på benene. Ganske simpelt for at fejre en så global kær italiensk spise, som Spaghetti alla Carbonara er. Allerede andet år eventet kørte, kunne man fejre at over 83 millioner havde deltaget. Spaghetti alla Carbonara er, som du jo nok ved, en stolt romersk opskrift.

Og er det nu også det?

Det vides faktisk ikke med sikkerhed. Nogle historier går på, at Spaghetti alla Carbonara er af romersk-abbruzzesisk oprindelse, andre at den er napoletansk og andre igen, at det er en romersk-amerikansk opfindelse. De retmæssige forældre, synes altså svære at finde. Dog skal den internationalt kendte ret, være opstået i de sidste efterkrigsår. 

Og dét er der meget der tyder på er sandt. Første gang den blev trykt, var nemlig i 1954. Det fortæller Alessandro Trocini os, i hans bog fra 2019 af titlen “La Cabonara non esiste”. Det vil sige ‘Carbonara-retten findes ikke’. Det er spændende læsning, Trocini har lavet en historisk og filosofisk analyse af retten, hvor vi kommer vidt omkring i søgen efter oprindelsen af denne højtelskede ret. Er du også Carbonara-fan, ved du nok at der især er stor fokus på at bruge den rigtige gris. Dvs pancetta (bacon) eller guanciale (grisekæber). Er du klar? Oprindelig – fortæller Trocini (shh) – blev den lavet med pancetta!.. Og hvidløg!.. LOL

ItalianLiveCooking lavede vi Spaghetti alla Carbonara i efterået 2020 – til stor glæde for både husstand og de som kokkerede med os den aften

Husk at lægge dine International Carbonara Day billeder op i dag 🥳

Læs også:

Italiensk vin: Italian Benchmark Chardonnay

Unique and Heroic: Marisa Cuomo, Fiorduva og heroisk vinavl

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få nyheder fra

Jennifer Russo

direkte i din indbakke

Scroll til toppen